Anamaria Vasile

Ajutoare noi de la primarie: se dau pana la 1.200 de lei pe luna. Vezi daca te incadrezi

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat acordarea unui ajutor lunar pentru familiile monoparentale.

Ajutorul se acorda pentru familia monoparentala al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 200 lei inclusiv, dupa cum urmeaza:

– 300 lei pentru familia cu un copil
– 600 lei pentru familia cu 2 copii
– 900 lei pentru familia cu 3 copii
– 1200 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.

Pentru familia monoparentala al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza peste 201 lei si pana la 530 lei inclusiv, se acorda un ajutor dupa cum urmeaza:

– 200 lei pentru familia cu un copil
– 400 lei pentru familia cu 2 copii
– 600 lei pentru familia cu 3 copii
– 800 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.

Cum va arata salariul tau de la 1 ianuarie 2018. Calculator complet de salarii, dupa ce a fost adoptata „Revolutia Fiscala”

OUG care a adus Revolutia Fiscala vine cu o serie de schimbari importante pentru salariati si angajatori, printre care si reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% de la 1 ianuarie 2018, precum si trecerea contributiilor sociale in sarcina salariatului si reducerea numarului acestora de la 9 la 3.

Astfel, contributiile sociale vor ramane CAS, CASS si contributia asiguratorie pentru munca, celelalte urmand sa fie abrogate. Concomitent, se va mari si nivelul venitului brut pentru care se acorda deducere personala de la 3000 lei la 3600 lei.

Acest lucru ar insemna pentru angajator reducerea costurilor salariale totale, inclusiv taxe, cu aproximativ 1 % in cazul in care decide mentinerea nivelului salariului net al angajatului.

Daca insa nu se va renegocia salariul brut astfel incat sa reflecte modificarile legislative, costurile angajatorului ar scadea cu aproximativ 17%, insa cam cu acelasi procent va scadea si salariul net al angajatului, potrivit unei analize a Romanian Software.

n acest context, autoritatile ar urma sa ia in continuare masuri doar in ceea ce priveste mentinerea nivelului net al salariului minim pe economie, prin marirea propusa a nivelului brut la 1900 RON, incepand cu anul viitor.

Printre categoriile speciale de angajati care ar putea fi afectati de noile prevederi se numara si cei care actualmente sunt scutiti de impozitul pe venit, cum ar fi programatorii si cei din cercetare-dezvoltare.

In cazul lor, mentinerea nivelului net salarial ar antrena costuri suplimentare pentru angajator. ANIS (Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii) estimeaza costuri suplimentare (neprogramate) de 10% pentru industria IT, care ar putea incetini cresterea acesteia.

Comentează