Anamaria Vasile

Cand vei vedea ce poti face cu aceste pungute, le vei pastra precum aurul. Nu le mai arunca !

In mod normal, cutiile de pantofi contin pungi de hartie umplute cu dioxid de siliciu sau silice. Majoritatea oamenilor gasesc aceste pungi cu siliciu inutile sau chiar enervante. Cu toate acestea, ele sunt mult mai utile decat ai putea crede. De fapt, ele ar trebuie sa fie pastrate! Nu sunt inutile, nici toxice ci din potriva, sunt foarte benefice si practice.

Continua sa citesti pentru a vedea cum sa le utilizezi.

1. Le pui in dulap: aceste pungulite vor preveni aparitia umezelii. Mai mult decat atat, se previne mirosul neplacut, care merge mana in mana cu umiditatea.

2. Prelungeste calitatea machiajului: pune cateva pungute in trusa cu machiaj, astfel ca vei preveni umezirea machiajului pulbere.

3. Repara telefonul afectat de apa: poate ca iti suna surprinzator sau incredibil, dar dioxidul de siliciu este capabil de a repara telefonul afectat de umezeala sau apa. In cazul in care te confrunti cu o situatie de genul acesta, pune pe telefonul tau patru-cinci pungute de silice care vor absorbi umezeala din telefon.

4. Pastreaza-ti geanta de antrenament uscata: luand in considerare faptul ca acestea absorb umezeala, daca ai cateva pungute in geanta de antrenament impreuna cu echipamentul, vei preveni poliferarea bacteriilor. De altfel, acestea ajuta la indepartarea mirosului urat din geanta.

Săculeţii cu bile de silicon pe care îi găsim în pantofi sau haine atunci când le cumpărăm nu trebuie aruncați, pentru că au posibilitatea de a usca tot din jurul lor, acolo unde este umezeală.

Și nu ajută numai la absorbția umezelii. Bijuteriile vor străluci, dacă puneți câţiva săculeţi, într-un recipient, apoi ţine bijuteriile acolo, potrivit destiut.com.

De asemenea, păstrează documentele în stare bună făsă să se deterioreze, dacă adăugați săculeţi printre dosare.

În cazul unui telefon căzut în apă, umpleți un borcan cu acele biluțe de silicon și puneți mobilul acolo.

Comentează