Anamaria Vasile

De ce copiii din bratele femeilor care cersesc dorm mereu? Adevarul e mai crunt decat pare

Un cetatean de origine franceza a impartasit cu lumea intreaga un secret al cersetorilor de pretutindeni. Francezul a vrut sa afle de ce copiii din bratele femeilor care cersec dorm in permanenta, iar adevarul este unul dureros.

„Alături de statia de metrou din zona unde locuiesc este una din multele cerşetoare care isi fac veacul. Părul şi rochia ei sunt murdare, si pare foarte trista. Această femeie este aşezata pe jos şi lângă ea este un fel de cutie în cazul în care oamenii arunca câteva monede. În braţele ei este un copil care are maxim 2 ani. El doarme. Cu toţii simt compasiune pentru spectacolul trist al sărăciei al sărăciei extreme.Suntem gata să dam tot maruntisul din buzunar pentru a avea sentimentul ca am făcut o faptă bună.

Am trecut prin acest loc foarte des. Eu nu dau bani, pentru că aceste femei sunt adesea cerşetori recrutaţi de către o bandă, iar sumele colectate de ei ajung la persoanele din spatele „afacerii”. Acesti traficanţi detin imobiliare si masini de lux obtinute prin bani cersiti de oameni ca acesta. Ah, desigur, si cerşetorul obţine ceva, o sticla de bautura sau un kebab pentru seara …

O lună mai târziu, am revenit in aceasta intersecţie aglomerată şi am privit acel copil îmbrăcat mereu cu aceleaşi haine. Mi-am dat seama că e ceva în neregulă cu copilul care este mereu acolo, în staţia de metrou de dimineaţa până seara. Copilul dormea ​​toată ziua. El nu vorbea sau striga, faţa lui era un pic ascunsa în poala femeii care cu siguranţă este mama lui.

Aveţi copii? Amintiţi-vă cât de multe ore dorm la această vârstă … O oră, două, maxim trei, şi rareori fără întrerupere. Poate, de asemenea, un pui de somn după-amiaza … Dar, de-a lungul lunii, în fiecare zi, când am fost acolo, n-am mai văzut acest copil treaz! M-am uitat la băiat cu mai multă atenţie mai târziu şi m-ai suspicios.”, si-a inceput francezul povestea.

In urmatoarele zile, barbatul avea sa afle raspunsul de la un apropiat din Politie.

Se pare ca micutii sunt adeseori luati din alte familii si li se dau alcool sau droguri pentu a sta cat mai linistiti. In unele cazuri macabre, copiii ajung sa moara din cauza acestor abuzuri, chiar in timp ce se afla in bratele cersetoarelor, iar in astfel de cazuri, femeile sunt nevoite sa stea cu copilul mort in brate pana seara.

Comentează