Anamaria Vasile

Lidia Fecioru: „Se ia o lingură de orez, se pune într-un pahar cu apă 12 ore…” Lecul are efecte uluitoare

„Se ia o lingură de orez, se pune într-un pahar cu apă timp de 12 ore, cu acea apă te speli pe mâini, pe față, cei care au pete maronii, pistrui. Acestea dispar”, a declarat Lidia Fecioru.

„Același efect îl are și apa de orez fiert. O lași pe față jumătate de oră, după care te speli”, a mai spus specialista.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a găsit un leac pentru persoanele care suferă de virusul papiloma uman. „Am să vă spun un leac pentru paraziţii din corp, pentru paraziţii intestinali. Toţi avem în corp, mai mult sau mai puţin. Există oameni care din cauza paraziţilor au probleme foarte, foarte mari.

Praful de cuișoare și praful de pelin trebuie să fie în gramaj egal. Se ia câte o linguriță seara, cu o oră înainte de masă. Se ia seara pentru că noaptea paraziții sunt mult mai activi în organism. Fierea, ficatul, au orele lor de funcționare noaptea.

Se ia o linguriță cu vârf pentru adulți și rasă pentru copii. Acestea sunt plante parazitare. Se beau cu apă pentru că sunt foarte amare. Se poate lua cu miere sau zahăr de cei care nu au probleme cu glicemia. Se face tratamentul 21 de zile. Apoi, se mai ia o lună de zile doza din 3 în 3 zile, ca să fie profilactic. Să nu uităm că papiloma virus sunt parazitari”, a declarat Lidia Fecioru.

Cuişoarele, un condiment originar din Indonezia, se remarcă prin gustul fructat iute-amărui. Ele conferă o aromă specială vinului fiert, compoturilor sau prăjiturilor şi transformă supele, ciorbele şi fripturile în mâncăruri cu o savoare deosebită.

Beneficiile cuişoarelor asupra danturii

Acest condiment este utilizat din cele mai vechi timpuri împotriva durerilor de dinţi. Beneficiile cuişoarelor asupra sănătăţii dentare se datorează proprietăţilor lor antiseptice şi antiinflamatoare.

Durerile de dinţi pot fi ameliorate prin două metode:

– Se iau 1-2 cuişoare care se strivesc între degete, după care se aşază pe dintele dureros;

– Se fierb 5-6 cuişoare în echivalentul unei ceşti de apă. În momentul în care apa începe să fiarbă, se stinge focul şi se lasă să se răcească. Se scot cuişoarele, iar cu apa respectivă se clăteşte bine gura, insistând pe zona în care se află dintele dureros.

Aceste metode de calmare a durerilor dentare cu ajutorul cuişoarelor nu trebuie să înlocuiască tratamentul de specialitate. Rolul lor este doar acela de a calma durerea până ajungi la stomatolog.

Beneficiile cuişoarelor asupra sistemului digestiv

Ceaiul de cuişoare ameliorează considerabil diverse probleme digestive, cu precădere durerile de stomac şi balonarea. Pentru a-l prepara, se infuzează 4-5 cuişoare într-o ceaşcă de apă fierbinte timp de 10 minute. După scurgerea timpului, se scot cuişoarele din cană. Dacă gustul infuziei este prea puternic, se poate atenua adăugând scorţişoară, zeamă de lămâie sau miere de albine.

Dacă te confrunţi însă frecvent cu probleme digestive, nu amâna să te programezi la medicul gastroenterolog, care îţi va prescrie tratament adecvat şi îţi va face cele mai bune recomandări privitoare la modul de alimentaţie.

Beneficiile cuişoarelor asupra aparatului urinar

Beneficiile cuişoarelor asupra aparatului urinar devin evidente când vine vorba despre calmarea durerilor provocate de cistită sau de calculii renali. Pentru ameliorarea acestor dureri, se bea o infuzie de cuişoare de două ori pe zi. Dacă durerile devin insuportabile, mai ales în cazul cistitei, în infuzia de cuişoare se poate adăuga o picătură de ulei esential de lavandă, care are proprietăţi calmante şi relaxante.

Beneficiile cuişoarelor asupra sistemului respirator

Graţie proprietăţilor sale antivirale şi antibacteriene, uleiul esenţial de cuişoare face minuni atunci când vine vorba despre prevenirea afecţiunilor respiratorii, precum gripele, răcelile sau virozele. Pentru a profita de beneficiile uleiului esenţial de cuişoare, poţi apela la două căi de administrare, de maximum 3 ori pe zi, timp de o săptămână:

– Amestecă 1-2 picături de ulei esenţial de cuişoare cu o linguriţă de ulei de măsline şi înghite-l înainte de masă;

– Pune 1-2 picături de ulei esenţial de cuişoare pe o linguriţă de zahăr şi lasă-l să se topească în gură. Şi acest remediu se administrează tot înainte de masă.

Beneficiile cuişoarelor asupra sistemelor osteoarticular şi muscular

Durerile provocate de afecţiuni precum reumatismul sau lumbago sau durerile musculare pot fi calmate masând zonele dureroase cu ulei esenţial de cuişoare amestecat cu ulei vegetal de migdale dulci sau cu orice alt ulei vegetal gras. Alte modalităţi de ameliorare a durerilor sunt băile calde în care s-au vărsat câteva picături de ulei esenţial de cuişoare sau administrarea de cataplasme cu acest ulei esenţial.

Comentează