Anamaria Vasile

Si-a innebunit toti prietenii dupa ce a postat poza asta pe Facebook! Tu stii ce reprezinta obiectul din imagine si la ce se foloseste? Putini au reusit sa ghiceasca

Imaginea alaturata a devenit virala pe retelele de socializare si a strans mii de like-uri si comentarii de la oameni din intreaga lume.

Totul a inceput de la o intrebare pusa pe Facebook de un barbat, care ii provoca pe prietenii lui virtuali sa ghiceasca ce reprezinta acest obiect si la ce se folosea.

Fotografia a fost redistribuita de sute de ori, insa nimeni nu a reusit sa ghiceasca. In cele din urma, cel care a postat-o a venit si cu raspunsul. Misteriosul obiect era un instrument de tortura folosit in perioada medievala.

El era folosit pentru a tortura femeile ce faceau avort, mincinosii, pe cei care comiteau blasfemii. In functie de fapta comisa, obiectul in forma de para era introdus fie in gat pentru mincinosi, in vagin pentru femeile care au avortat.

Cu ajutorul unei chei „para” se desfacea treptat, mutiland astfel victima.

PE ACEEASI TEMA: Primele versiuni ale INVENȚIILOR! Amuțești când o vezi pe ultima!

În această epocă a tehnologiei mobile, wireless, digitale și tehnologice, nimic nu pare să ne surprindă în zilele noastre. Doar dacă nu ne vor arăta în cele din urmă acele mașini zburătoare pe care le-am așteptat de când Jetsons s-a difuzat la televizor. Încă așteptăm să iasă pe piață cele mai uimitoare gadget-uri.

Pe parcursul călătoriilor mele pe internet de ceva timp, am acumulat un mic compendiu de invenții vintage care sunt cu mult înainte de timpul lor, dei de pionierat și prototipuri timpurii care au evoluat în cea mai avansată tehnologie de astăzi. Adesea, acestea sunt desene, idei sau invenții pe care lumea nu era pregătită pentru acea vreme și care au fost așezate pe raft de zeci de ani, uitate peste generații, până când noii inovatori și tehnologii ar putea să redevină și să reînvie aceste prime istorice.

Iată câteva exemple!

1 Mașini ATM pentru păcătoși (și prostituate)

Dacă ați fost prins folosind una dintre versiunile anterioare ale unui ATM, s-ar putea să fi greșit. În 1939, inventatorul american-armean, Luther George Simjian, inițial a venit cu ideea creării unei mașini care să permită clienților să efectueze tranzacții financiare și a înregistrat 20 de brevete legate de dispozitiv.
După șase luni, ATM-ul timpuriu a fost considerat un eșec, însuși Simjian citându-se: „Se pare că singurii care foloseau mașinile erau un număr mic de prostituate și jucători care nu doreau să se confrunte cu clientii față în față”.
Prima mașină oficială care a distribuit bani în numerar fără operator implicat – Aparatul automat (bancomat, bancomat) a fost ulterior instalat la Enfield, în nordul Londrei, în 27 iulie 1967.

2 Placa turnantă din mașină

Mohammed Ali cânta înregistrări de vinil pe stereo-ul mașinii încă dinainte de a putea conecta wireless iPod-urile și smartphone-urile la stereo-ul mașinii. Pe atunci a existat fonograful în mașină! Fabricate de Columbia, au fost oferite ca opțiuni suplimentare pentru modelele Chrysler, DeSoto, Dodge și Plymouth din 1956 și au putut să înregistreze înregistrări de 45 de viteze, precum și înregistrări de 7 inchi în ultimul format 16-2 / 3. Jucătorii au fost instalați pe o placă turnantă aflată sub tabloul de bord și ascunși în spatele unui compartiment de tip drop-down, care ar putea fi deschis la atingerea unui buton. Cu mult înainte ca ei să se gândească la convergența multimedia, șoferii ar putea comuta între tunerul radio și fonograf cu clapeta unui comutator și să utilizeze aceleași comenzi pentru volum și egalizator pentru ambele surse.

Dar, bineînțeles, acest lucru nu a schimbat faptul că a fost o placă turnantă și înregistrările s-au sarit imediat ce mașina a întâmpinat suprafețe neuniforme. Un alt downer despre gadget a fost că a avut un contract de conținut exclusiv cu Columbia, care presupune că le-a dat dreptul să le spună șoferului că au putut doar să asculte artiștii care au semnat la Columbia Records în mașina lor. Fonograful în mașină durează un an de model, revenit câțiva ani mai târziu pe un alt model Chrysler și, în cele din urmă, a dispărut din industrie.

3. Televizoare cu ecran plat din anii 1950

De ce simt că ne-am aruncat doar televizoarele cu cutii voluminoase doar ieri? Potrivit inventatorului William Ross Aiken într-un interviu din 1996, acesta este motivul pentru care nu ne-am uitat la televizoarele cu ecran plat până în anii 1960 …

AIKEN: „Ei au fost de acord cu licența. Dar, în ultima clipă, cred că la o ședință a consiliului de administrație al RCA pentru aprobarea finală, cineva a spus: „Stați puțin, am uitat ceva. Cum vom explica acționarilor noștri că am risipit milioane de dolari pe tubul greșit? „Și a fost o tăcere. Și asta a făcut-o. Ei au spus: „Nu, nu vom lua o licență.”

4. Vintage Blogging

Undeva între aparatul fax modern și blogul tău preferat, a fost mașină de ziar de ultimă oră livrată în 1938. La începutul anilor 1930, radioul a fost cel mai mare dușman al ziarului. Radio a concurat pentru publicitate de dolari și a oferit o alternativă de știri gratuite la un public banalizat în timpul depresiei.
De asemenea, a oferit actualizări instant că ziarele nu au putut. Ziarele au luptat împotriva industriei radio în anii 1930, încercând să stingheze stațiile și să le împiedice să difuzeze știrile.

Comentează