Anamaria Vasile

Un român stabilit în Anglia a mers la Spitalului Județean Calarași. Nu avea nicio urgență, nu voia investigații sau tratament. Toți angajații au rămas fără cuvinte când au auzit ce vrea bărbatul. Și așa a făcut, nu s-a mai pomenit așa ceva în România:

Românul care trăiește alături de familia lui în Redbridge, Marea Britanie, a făcut un gest incredibil de frumos cu 2 zile înainte de Crăciun.

Marius Căprilă s-a întors în țară pentru a face o donație generoasă secției Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călărași.

Tânărul a donat 70.000 de euro, banii fiind folosiţi pentru achiziţionarea mai multor paturi, mese de tratament, stative pentru perfuzii şi noptiere.

Românul, tată a doi copii, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj alături de câteva imagini:

După o scurta „vizita ” in secția de Pediatrie la Spitalul Jud. Calarasi , am hotărât împreuna cu familia ca trebuie sa încercam a schimba ceva.

In preajma sfintelor sărbători , visul nostru a devenit realitate . Suntem bucuroși ca am reusit a dona suma de 70,000 euro pentru achizițiile următoare : 15 x pat pediatrie Malvestio Italia, 22 x pat salon cu protecții laterale Malvestio Italia, 22 x noptieră Malvestio Italia, 4 x masă tratament (cărucior) Malvestio Italia, 4 x masă înfășat Malvestio Italia, 1 x transluminator de vene, 15 x stativ perfuzii, 1 x aspirator secreții, 2 x tensiometru ca-mi, 2 x pulsoximetru contec, 2 x termometru non-contact, 1 x aparat aerosoli

PE ACEEASI TEMA: Dezvăluirile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. „Nu era un telefon cu urări, ci unul cu un strigăt de ajutor”

Fostul ministru al Sănătății din guvernul lui Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu, a făcut public un caz care îți dă fiori reci pe șira spinării.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății din guvernul Cioloș care a fost prezent la proteste, a povestit despre ceea ce i s-a întâmplat în ultima zi a anului 2017. Vlad Voiculescu, care a făcut acuzații la adresa unui funcționar din Ministerul Sănătății, a povestit cum a fost sunat de o asistentă de la un spital din Capitală, care i-a cerut ajutorul pentru o ruda de-a sa care avea nevoie de antibiotic.

„Pe 31 Decembrie o asistentă dintr-un spital din București m-a sunat. Nu era un telefon cu urări, ci unul cu un strigăt de ajutor: o rudă a ei avea nevoie de un antibiotic de care, după spusele medicilor, depindea chiar supraviețuirea doamnei. Sâmbătă după-amiaza, înainte de anul nou… nu e cel mai bun moment să fii într-un spital românesc. N-am putut face atunci nimic.

Medicul reușise prin cunoștințe să facă rost de câteva fiole. Din banii lui. Nu destul însă.

4 zile fără tratament au adus o înrăutățire dramatică a stării de sănătate a pacientei.

Soțul doamnei a găsit câteva fiole la un fost pacient dintr-o localitate de lângă Cluj. S-a dus și le-a luat. Acea familie le cumpărase din banii proprii și acum fiolele rămase puteau salva viața cuiva. Nu erau însă suficiente…

Astăzi mi-a răspuns farmacia din Viena. După insistențe, au reușit să îl aducă astăzi. Rămânea doar să fie plătit și să fie adus în România, urgent.

Astăzi la prânz am scris aici. Mai bine de 450 shares în mai puțin de o oră au făcut ca mesajul să ajungă la Bogdan, care era în Viena și peste 2h a fost la farmacie. Bogdan este acum în avion. La aeroport îl așteaptă deja soțul pacientei.

—-
Fiecare dintre noi a fost sau poate fi la un moment dat în locul omului care așteaptă acum la aeroport sau în locul lui Bogdan. MULȚUMESC tuturor celor care au dat o mână de ajutor (cu un share sau cu un mesaj). Nu este nicio exagerare să spun că unul dintre aceste share-uri, alături de gestul lui Bogdan, a făcut diferența.


Este vorba despre un antibiotic de rezervă inclus pe Lista Medicamentelor Esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății (http://bit.ly/2sCRjhj)… adică unul dintre acele medicamente care nu ar trebui să lipsească niciodată, nici măcar din țările cele mai sărace. HG 800/2016 dată de tehnocrații cei neiubitori de țară prioritiza medicamentele esențiale printr-un mecanism diferit de stabilire a prețului pentru aceste medicamente. Totul a fost abrogat la începutul lui 2017.

PS Dacă te gândești cumva că aceasta este o postare politică și simți o oarecare jenă, poate că ai dreptate. Poate este o postare politică pentru că explic mai sus cauzele. Sau poate că ți se pare așa doar pentru că este vorba de altul. Dacă ar fi fost vorba despre tine sau de cineva drag ție, poate că ai fi gândit altfel. Vorba aia… noi să fim sănătoși!”, a explicat Vlad Voiculescu, care este implicat și în proiectul Magic camp, proiectul de suflet al său și al jurnalistei Melania Medeleanu.

Comentează